JD-Bespaar advies

Wij kunnen u veel geld besparen!

Houtkachels geïntegreerd in een CV-installatie


Wij leveren houtgestookte kachels die aangesloten op uw CV-installatie een enorme besparing kan geven op uw aardgas / stook-olie verbruik. De CV-houtkachel staat samen met de bestaande CV-ketel op het bestaande CV-leidingen systeem en zorgt ervoor dat de bestaande ketel niet of nauwelijks aan hoeft te slaan zolang de houtkachel op temperatuur wordt gehouden. Voordeel is dat men genietend van de gezelligheid van een houtvuur in de woonkamer tevens de overige ruimtes verwarmd indien men dat wenst aangezien de thermostaat, die meestal in de woonkamer hangt, enkel de gas-gestookte CV ketel bediend en de houtkachel met een eigen CV-pomp het door het hele CV-systeem (dus ook door de gasgestookte ketel) laat circuleren! Afbeeldingen kunnen we u doen toekomen!

Naast de houtkachel leveren we ook Pellet kachels (zelfs combinatie pellet / hout) die een hoger rendement hebben, volledig electronisch gestuurd zelfs de functie van de bestaande CV ketel volledig kan overnemen aangezien deze thermostatisch gestuurd ook 's-nachts en tijdens afwezigheid volledig automatisch werkt.

Tevens voor woningen / bedrijven waar de ketel uit het zicht staan meer industriële uitvoeringen die zelfs ook kolen, houtblokken en vele andere brandbare materialen verstookt.

Ideaal dus voor alle bedrijven die veel brandbaar afval hebben en door het verbranden in deze kachel besparen op aardgas / stook-olie en tevens op hun afval verwerking.


Er zijn verschillende mogelijkheden, verschillende uitvoeringen in verschillende klasses / stijlen van inbouw, voorzet en stand alone uitvoeringen maar ook in speksteen en andere landelijke modellen


Meer info nodig? Contacteer ons en we informeren u zo compleet mogelijk !


[email protected] of telefonisch


06-52562250

Pallet CV Ketel

Deze Pellet kachel is geschikt om in de woonkamer opgesteld, 5-KW binnen de ruimte af te geven en 15-KW aan het CV-Warmwater circuit, werkt volledig automatisch, heeft een Pellet bunkertje van 25-Kg en hoeft dus afhankelijk van de warmte vraag maar om de paar dagen bijgevuld te worden, bent u langere tijd niet thuis en de bunker is leeg gaat automatisch uw huidige CV-ketel weer aanslaan, voordelige CV-ketel die u veel bespaard, energie uit Pellets is zo'n 50% voordeliger dan aardgas!

Houtgestookte CV-Ketel

Heeft u een aparte stook-ruimte, een garage werkplaats of schuur waar u deze ketel kwijt kunt is dit een ideale verwarmingsketel met een capaciteit vanaf 25-KW tot wel 100-KW

Met een prijs vanaf € 1.500,- een grote kosten bespaarder wanneer u over veel afvalhout, kunt beschikken, wordt veel verkocht icm. een van onze boilers voor opslag van CV-warm water en warm tapwater voor bedrijven (in grotere capaciteiten) waar overdag gestookt wordt en na werktijd de boiler voor dagen de watertemperatuur vasthoudt en middels de CV pomp het CV circuit (en tapwater) op temperatuur wordt gehouden. Ideale CV-ketel voor aanemingsbedrijven, sloopbedrijven (afval bouwhout), distributie / overslagbedrijven (afval / pallethout) maar ook de kleinere uitvoering voor de particulier die aan gratis afvalhout kan komen, binnen 2 a 3-jaren terugverdiend, dat is pas hoog rendement! Volledig automatisch gestuurd en eenvoudig, dus voordelig, te installeren!

 SMOK Brander/Bunker

De Smok brander / bunker is een modern apparaat zeer geschikt voor kleine tot grote bedrijven, welke ontworpen is voor het verbranden van hout, groot en klein, en in de bunker (verbonden met de keramische brander) houtsnippers, houtkrullen, pellets en schors met een granulatie tot 30mm en een luchtvochtigheid tot 40%.


Wanneer de houtbrander niet meer gevoed wordt (bij afwezigheid bvb) en de temperatuur loopt terug in het systeem gaat automatisch de bunker middels een worm brandbaar materiaal (snippers, krullen, pellets etc.) aanvoeren naar de keramische brander, wanneer er weer hout in de normale brander wordt gedaan schakelt de keramische brander automatisch op temperatuur uit!

Afhankelijk van de brander (hetzij een gietijzeren of een keramische) mag de vochtigheid van de gebruikte brandstof tot 40% zijn.